ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Institutul Național al Justiției a anunțat admiterea pentru anul 2021

13:25 | 28.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Institutul Naţional al Justiţiei (INJ) a anunţat concursul de admitere pentru formarea iniţială în perioada octombrie 2021 – aprilie 2023: 15 locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror, transmite MOLDPRES.

Potrivit INJ, la concurs se poate înscrie persoana care întrunește condițiile pentru ocuparea funcțiilor de judecător şi de procuror prevăzute de Legea cu privire la statutul judecătorului şi Legea cu privire la Procuratură. Or, candidatul trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova și sa aibă domiciliul pe teritoriul ei; să aibă capacitate deplină de exercițiu; are diplomă de licențiat în drept sau echivalentul acesteia; are diplomă de magistru/master în drept sau echivalentul acesteia; nu are antecedente penale; se bucură de o reputație ireproșabilă; cunoaște limba română; este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției; nu are înscrieri, în ultimii 5 ani, în cazierul privind integritatea profesională etc.

Persoanele care solicită admiterea la Institut pentru a candida la funcţia de judecător trebuie să aibă o vechime în muncă de cel puţin doi ani în profesii de specialitate juridică: procuror, avocat, avocat al poporului, notar, executor judecătoresc, ofiţer de urmărire penală, consilier de probaţiune, personal de specialitate juridică din cadrul birourilor de avocați, avocat stagiar, notar stagiar, personal de specialitate juridică din cadrul birourilor notariale, formator titular sau cumulard în domeniul dreptului la Institutul Naţional al Justiţiei, cadru didactic titular în domeniul dreptului, personal de specialitate juridică al Institutului Naţional al Justiţiei, al Consiliului Superior al Magistraturii, al Consiliului Superior al Procurorilor, al Curţii Constituţionale, al Ministerului Justiţiei, al instanţelor judecătoreşti şi al procuraturilor, angajaţii direcţiilor/secţiilor juridice sau similarii acestora din alte autorităţi publice, precum și alte specialități juridice lista cărora este stabilită de Guvernul Republicii Moldova. În vechimea în muncă se include doar perioada de muncă de după obținerea titlului de licențiat în drept.

Cererile pentru înscrierea la concurs se depun online (link-ul va deveni activ începând cu 1 iulie, în Sistemul Informațional al INJ, în perioada 1 - 30 iulie curent.

foto simbol

img21004587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!