ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegătorii pot verifica, până la 10 iulie, corectitudinea întocmirii listei electorale

14:28 | 28.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală îndeamnă alegătorii să verifice, până la data de 10 iulie, corectitudinea întocmirii listei electorale, transmite MOLDPRES.

Autoritatea electorală centrală a informat că până pe 10 iulie curent alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile birourilor electorale ale secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web oficială a Comisiei www.cec.md sau pe pagina http://liste.cec.md/.

În baza documentelor doveditoare, alegătorul poate solicita includerea sau excluderea din lista electorală, precum și corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine sau despre alţi alegători.

Pentru verificarea on-line a datelor înscrise în listele electorale alegătorul poate opta pentru următoarele modalități:

·  pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, accesând butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor” (introducând IDNP-ul, trecând o verificare anti-robot, alegătorul poate afla la ce secție de votare este arondat și care este numărul său de ordine din lista electorală);

·  pe pagina verifica.cec.md – accesând butonul „Află unde să votezi” (prin selectarea localității și adresei de domiciliu/reședință);

·  pe pagina liste.cec.md (selectând localitatea și secția de votare, poate fi descărcat fișierul PDF al listei electorale, cu date despre numele, prenumele și anul de naștere al alegătorilor);

·  pe pagina Comisiei, rubrica „Harta secțiilor de votare” (accesând harta geospațială a secțiilor de votare, cu un click pe secția de votare, poate fi vizualizată informația ce conține datele de contact ale acesteia și link-ul la fișierul PDF cu lista alegătorilor din secția respectivă).

Amintim că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare. Persoana care are domiciliu și reședință valabilă este înscrisă în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

La 11 iulie în Republica Moldova se vor desfășura alegeri parlamentare anticipate. La scrutin vor participa 23 de concurenți electorali - 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent.

img21004589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!