ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În weekend la Orheiul Vechi se va desfășura un maraton inedit de vaccinare anti COVID-19

16:12 | 28.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Duminică, 4 iulie, la Complexul Cultural Orheiul Vechi, va avea loc un maraton inedit de vaccinare. Evenimentul este organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, doritorii de a se imuniza într-un loc pitoresc sunt așteptați începând cu ora 09:00 la punctul special amenajat de la Complexul Cultural Orheiul Vechi.

Un eveniment similar a fost organizat în weekend la o vinărie din sudul țării. În cadrul acestuia au fost imunizați atât angajații vinăriei, cât și oaspeții.

„Turismul intern a fost unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei în timpul pandemiei. Acum, responsabilitatea noastră e să ne vaccinăm și să revenim la o altă realitate, când putem călători liber și în siguranță”, a declarat în cadrul evenimentului consultantul principal al Direcției Politici în Sănătate Publică a MSMPS, Alexandru Dascalov.

Până în prezent, în țara noastră au fost imunizate anti COVID-19 un număr de 688 440 persoane, dintre acestea 257 642 au primit deja ambele doze de ser.

foto: MSMPS

img21004595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!