ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parcul de autobuze din Chișinău va fi reînnoit

18:07 | 28.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Parcul Urban de Autobuze din Chișinău a recepționat primul lot de 7 autobuze cu parcurs, achiziționate de municipalitate pentru îmbunătățirea serviciului public de transportare a călătorilor, îndeosebi spre localitățile suburbane, transmite MOLDPRES.

Primăria capitalei a anunțat astăzi că aceste autobuze fac parte dintr-un lot de 58 de unități de transport care au fost cumpărate în baza unei licitații desfășurate în primăvara anului curent. Din cele 58 de unități de transport, 18 autobuze sunt de model MAN și Volvo, iar 40 de marca VDL.  

Pentru acest scop în bugetul municipal au fost prevăzuți 50 milioane de lei. 

În context, primarul general, Ion Ceban, a declarat, în ședința operativă a serviciilor municipale că a discutat cu primarii de suburbii pentru a oferi responsabililor municipali informații relevante despre cele mai problematice direcții, care necesită a fi acoperite cu transport, precum și numărul de unități necesare.

Cele 7 autobuze vor începe a circula pe rutele municipale după finalizarea procedurilor de înmatriculare și verificare tehnică.

foto: diez.md

img21004597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!