ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

18:57 | 28.06.2021 Categorie: Comunicate

Au fost reluate lucrările de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. În cadrul unei vizite în teritoriu, Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop, a monitorizat reluarea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași. 

Condițiile meteo nefavorabile au împiedicat efectuarea lucrărilor contractuale. 

În prezent, antreprenorul execută lucrări de scarificare, profilare și compactare a terasamentului drumului. 

„Contractul privind construcția drumului de ocolire a localității Bahmut înregistrează un progres  lent al lucrărilor de circa 31 %. Am atenționat antreprenorul să fie luate măsuri urgente pentru a nu admite întârzieri”, a comunicat Veaceslav Potop. 

Proiectul de construcție a drumului cu o lungime de circa 6 km, parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România include 2 benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și 3 intersecții. 

Contractul semnat cu compania locală Rutador are o valoare totală de peste 5 milioane de euro, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Uniunea Europeană cu titlu de grant. 

Lucrările de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut vor fi finalizate integral către sfârșitul anului 2021.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!