ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Ocnița a fost adus cu elicopterul SMURD la Chișinău

15:52 | 29.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. În după amiaza zilei de astăzi, un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție pentru a transporta de la Ocnița la Chișinău un bărbat în vârstă de 60 de ani, după ce maladia de care acesta suferea s-a agravat, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, bărbatul a fost preluat de la spitalul raional din Ocnița și adus cu elicopterul la Chișinău. Pe parcursul zborului, acesta a fost monitorizat de un echipaj de medici și paramedici SMURD România. În urma intervenției, acesta nu a suportat complicații.

La Chișinău, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde pacientul a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă pentru tratament.

De la începutul anului 2021, aceasta este a șasea operațiune aero-medicală realizată de SMURD pentru cetățenii Republicii Moldova.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!