ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Punctul de Asistență Medicală Urgentă din Corjeuți a fost renovat

10:02 | 30.06.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Punctul de Asistență Medicală Urgentă din localitatea Corjeuți, raionul Briceni a fost renovat și racordat la toate utilitățile. Totodată, a fost construit un garaj cu două boxe pentru ambulanțe și amenajat teritoriul adiacent, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin și membri ai administrației locale.

Noul sediu al Punctului a fost extins și ocupă o suprafață de 121 metri pătrați. Clădirea a fost racordată la toate utilitățile: apeduct nou, canalizare cu hazna nouă, sistem înnoit de încălzire autonomă, rețele electrice. Totodată, a fost construit un garaj cu două boxe pentru ambulanțe și amenajat teritoriul adiacent.

Sediul renovat dispune de sală de alertă, sală de păstrare a medicamentelor, sală de odihnă a angajaților, sufragerie, săli sanitare și duș, precum și de odăi tehnice, toate încăperile au fost asigurate cu echipament necesar și mobilier nou.

Valoarea totală a acestui proiect a constituit circa 850 mii lei, bani alocați din surselor financiare proprii ale instituției.

Punctul de Asistență Medicală Urgentă din Corjeuți deservește șapte sate cu o populație totală de circa 16 mii de locuitori.

foto: Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

img21004638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!