ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fermieri din R. Moldova vor beneficia de consultanţă în agricultura organică

09:57 | 30.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Fermierii moldoveni vor putea beneficia, în perioada 30 iunie-14 iulie, de consultanţă gratuită în aplicarea îngrăşămintelor verzi, precum şi în rotaţia culturilor. În acest scop, doi experţi americani se vor afla în vizită în Republica Moldova prin intermediul Programului de voluntariat al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Farmer-to-Farmer, transmite MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, unul din formatori este Bruce Williams, calificat ca profesor-horticultor cu o experienţă vastă în mai multe domenii conexe şi se va afla în ţara noastră în perioada 30 iunie-14 iulie. „El va consulta producătorii în aplicarea îngrăşămintelor verzi. Expertul a acordat asistenţă similară şi în 2020, iar acum scopul misiunii sale este de a contribui la perfecţionarea experienţei existente şi la aplicarea eficientă a acestei practici, relativ nouă pentru fermierii moldoveni”, indică un comunicat al CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova.  

Cel de-al doilea voluntar, Seth Urbanowitz, este calificat ca agronom în extensiunea rurală şi se va afla în ţara noastră în perioada 1-14 iulie. El se va concentra pe aplicarea unui ghid de buzunar în rotaţia culturilor în agricultura ecologică, elaborat anterior pentru fermierii moldoveni, şi va acorda consultanţă în implementarea celor mai bune practici în acest domeniu.

Asistenţa este destinată prioritar producătorilor ecologici, membri ai Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), precum şi Institutului „Selecţia” din Bălţi. Consultanţa poate fi acordată şi în mod individual la solicitare, în funcţie de agenda de lucru a voluntarilor.

foto: arkiplus.com

img21004639

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!