ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

10:13 | 30.06.2021 Categorie: Comunicate

Ambasadorul Oleg Țulea și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Slovenia

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Ambasadorul Republicii Moldova în Slovenia, cu reședința la Budapesta, Oleg Țulea, a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Republicii Slovenia, Borut Pahor, în cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Prezidențial din Ljubljana.

Cu prilejul întrevederii cu președintele sloven, ambasadorul Oleg Țulea a transmis felicitările cordiale din partea autorităților Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței și și-a exprimat convingerea asupra exercitării cu succes de către Slovenia a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul discuției, diplomatul moldovean a remarcat caracterul dinamic al relațiilor bilaterale și a pledat pentru aprofundarea acestora în plan politic, economic și cultural.

La rândul său, președintele Borut Pahor a reconfirmat deschiderea țării sale de a sprijini în continuare Republica Moldova în eforturile sale de apropiere de Uniunea Europeană, inclusiv prin promovarea unei agende ambițioase de reforme.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!