ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău a fost inaugurată o nouă rută de troleibuz

11:19 | 30.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Zece troleibuze vor circula pe noua rută nr. 38, care va lega sectorul Botanica de Buiucani, transmite MOLDPRES.

Primăria Chișinău a inaugurat astăzi o nouă rută de troleibuz, care va asigura legătura dintre cele două sectoare. Mașinile noi vor circula de pe str. Sarmisegetuza, via Albișoara, și vor avea ca stație terminus str. Alba Iulia. Pe o anumită porțiune a acestei rute, troleibuzele vor circula autonom. Toate cele zece unități de transport de pe rută au capacitatea să ruleze autonom 20 km.

Potrivit primarului Ion Ceban, traseul a fost ales în urma unui sondaj realizat pe portalul informațional al municipalității. “Această rută a acumulat cele mai multe voturi din partea locuitorilor orașului. Am aprobat-o pentru că ne-am dorit să realizăm o rută alternativă de conectare a celor două sectoare din oraș care să decongestioneze în același timp circulația”, a menționat edilul.

La rândul său, Dorin Ciornâi, directorul Regiei Transport Electric Chișinău a declarat că cele zece troleibuze fac parte din lotul cumpărat anul trecut din Belarus și asamblat în capitală. “Sunt mașini noi asamblate la Chișinău. Toate sunt dotate cu aer condiționat. Intervalul de circulație va fi de 20 de minute”, a spus Ciornâi.

El a adăugat că, peste două săptămâni, va fi lansată o nouă rută de troleibuz, care va include și str. Columna. 

foto: unimedia.info

img21004644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!