ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ramura turismului va înregistra pierderi majore până în 2023

14:49 | 30.06.2021 Categorie: Externe

Geneva, 30 iun. /MOLDPRES/. În acest an turismul internațional va stagna, ceea ce va provoca pierderi de până la 2.400 de miliarde de dolari, arată un studiu publicat miercuri de ONU. Potrivit raportului, sectorul nu îşi va reveni complet până în 2023, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Instituțiile internaționale de specialitate consideră că vaccinarea împotriva COVID-19 şi certificatele sunt vitale pentru a restabili încrederea în turismul internaţional, care asigură venituri importante pentru multe ţări, în special mici state insulare care se bazează pe sectorul turismului pentru locuri de muncă.

Anul trecut, sosirile de turişti internaţionale au scăzut cu 73%, comparativ cu nivelul din 2019, provocând pierderi de 2.400 miliarde de dolari turismului şi sectoarelor asociate, se arată în raportul citat.

Ralf Peters, directorul diviziei de analiză de la UNCTAD a declarat că "Perspectivele pentru acest an nu sunt mult mai bune. Primele trei luni ale anului au fost din nou proaste, nu am avut prea multe călătorii. Există aşteptări referitoare la o anumită revenire în a doua jumătate a anului, cel puţin pentru America de Nord şi Europa într-o anumită măsură", a subliniat Ralf Peters, care a spus că meritul pentru această relansare revine vaccinării.

foto: agora.md

img21004652

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!