ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Buletinele de vot pentru secțiile de votare din străinătate au fost tipărite

16:35 | 30.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Combinatul Poligrafic din Chișinău a tipărit 726 700 de buletine de vot care vor fi trimise la secțiile de votare ce vor fi deschise peste hotare, transmite MOLDPRES.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a relatat astăzi într-o ședință extraordinară a CEC că buletinele de vot pentru secțiile de votare din străinătate au fost deja tipărite. “Combinatul Poligrafic Chișinău ne-a anunțat că au fost tipărite și împachetate 726 700 de buletine de vot destinate secțiilor de vot care vor fi deschise peste hotare”,  a declarat Cimil.

Oficialul a adăugat că a primit din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informația potrivit căreia această instituție a început pregătirea valizelor diplomatice cu care vor fi trimise buletinele de vot și resursele financiare destinate retribuirii personalului secțiilor de votare ce vor fi constituite peste hotare.

Președintele autorității electorale centrale a precizat că cele peste 3,5 milioane de buletine  de vot care vor fi folosite la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi livrate către CEC la data de 8 iulie.

În cadrul ședinței membrii Comisiei Electorale Centrale au luat act și de alte informații prezentate de autoritățile administrației publice centrale și locale referitoare la asigurarea desfășurării în bune condiții a apropiatelor alegeri legislative.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor participa 23 de concurenți electorali - 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent.

img21004660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!