ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj este limitată în zilele cu temperaturi de peste 30°C

17:51 | 30.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor atenționează despre instituirea restricției provizorii de circulație a transportului cu masa totală care depășește 20 de tone pe drumurile naționale cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic în zilele cu temperaturi ale mediului de peste 30°C, comunică MOLDPRES. 

Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile naționale este interzisă între orele 10.00 - 20.00, cu scopul de a preveni deteriorarea sectoarelor de drum cu capacitate portantă redusă și trafic sporit. În acest sens, sunt instalate indicatoare restrictive corespunzătoare, a atenționat ASD.

Restricțiile nu se referă la vehiculele, care efectuează transporturi de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție. 

Efectuarea transportului rutier cu încălcarea restricţiilor de circulaţie privind masa totală a vehiculelor, în cazul în care temperatura aerului este mai mare de 30°C, se sancţionează conform prevederilor art. 224, alin. (12) din Codul contravențional al Republicii Moldova. Acesta stabilește că Nerespectarea de către conducătorii de autovehicule a restricţiilor de tonaj se sancţionează cu amendă de la 20 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 50 la 100 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice. 

ASD îndeamnă participanții la trafic să anunțe Inspectoratul Național de Securitate Publică, la numărul 112, în cazul în care observă circulația autovehiculelor de mare tonaj pe drumurile publice naționale cu acces restricționat pentru acestea.

foto: ASD

img21004663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!