ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Xi Jinping: Renașterea Chinei este un ''proces istoric ireversibil''

08:43 | 01.07.2021 Categorie: Externe

Beijing, 1 iul. /MOLDPRES/. Preşedintele Xi Jinping a declarat joi că renaşterea Chinei este un ''proces istoric ireversibil'', afirmaţie făcută în cadrul unui discurs rostit cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist Chinez, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

''Poporul chinez s-a ridicat. Timpul în care poporul chinez putea fi călcat în picioare, când suferea şi era oprimat nu se mai întoarce niciodată!'', a subliniat preşedintele chinez în faţa unei imense mulţimi adunate în Piaţa Tiananmen, în centrul capitalei Beijing.

După referiri la Războaiele Opiului, la colonialismul occidental şi invazia japoneză, Xi Jinping a salutat rolul Partidului Comunist Chinez în ceea ce priveşte creşterea nivelului de trai şi restabilirea mândriei naţionale.

''PCC şi poporul chinez declară solemn lumii: poporul chinez s-a ridicat'', a spus preşedintele Xi Jinping, salutând ieşirea a sute de milioane de chinezi din sărăcie extremă în decurs de câteva decenii.

"Marea renaştere a naţiunii chineze a intrat într-un proces istoric ireversibil", a menţionat el, transmiţând un semnal către Washington, care descrie în mod constant Beijingul ca un rival politic şi economic.

Fondat de un grup de militanţi în iulie 1921 la Shanghai, PCC conduce fără îndoială a doua putere mondială şi intenţionează să continue să se impună pe scena internaţională, notează AFP.

foto: ksusentinel.com

img21004671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!