ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost operate modificări în apeductul magistral Chișinău-Strășeni-Călărași

09:32 | 01.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Reprezentanții unității de implementare a proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" și consultantul în proiectare s-au întrunit ieri la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru pentru a coordona unele schimbări care au apărut în program, transmite MOLDPRES.

Principalele subiecte discutate s-au referit la coordonarea traseului propus pentru magistrala Chișinău-Strășeni-Călărași, în urma condițiilor tehnice emise de Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova”. „Specialiștii au analizat detaliat sectoarele afectate de noua infrastructură de apă și au propus cele mai fezabile opțiuni de proiectare”, conform ADR Centru.

Proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul Băncii germane Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) , în timp ce ADR Centru reprezintă instituția de implementare a acestuia.

Costul total al investițiilor preconizate constituie circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 milioane de euro reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 milioane de euro constituie contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională. 

foto: ADR Centru

img21004676

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!