ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii mențin Codul galben de instabilitate atmosferică

09:51 | 01.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat că menține pe parcursul zilei de astăzi Codul Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada indicată se prevede instabilitate atmosferică: descărcări electrice, izolat averse (15-35 l/m2) însoțite de vijelie de până la 15-20 m/s și grindină.

De asemenea, Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunțat, în legătură cu ploile abundente, Cod Galben de scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale. Apa se va scurge în limitele albiei minore.

De asemenea, administrația publică locală, agenții economici, în subordinea cărora se află acumulări de apă, sunt avertizați să atragă atenție la starea barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei.

Conform SHS, în următoarele zile se vor menține valori termice între 25-28 grade Celsius cu vreme ploioasă. Noaptea, mercurul termometrelor va indica 15-20 grade.

foto: SHS

img21004677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!