ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Servicii Publice va aplica noi tarife pentru serviciile acordate

10:42 | 01.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Începând cu data de 1 iulie, Agenția Servicii Publice va aplica noi tarife pentru serviciile acordate, transmite MOLDPRES.

Potrivit Nomenclatorului actualizat, sunt menținute gratuității pentru 30 de servicii, printre care certificatul de naștere, certificatul de deces, prima documentare cu buletin de identitate sau cu înlesniri pentru unele categorii de solicitanți: persoane cu dizabilități, copii rămași fără ocrotire părintească, veterani de război, victimele traficului de ființe umane etc.

Noul Nomenclator prevede că înregistrarea gratuită a căsătoriei nu va mai fi posibilă. Înregistrarea de către Agenția de Servicii Publice în regim curent a căsătoriei, în decurs de 25 de zile de la depunerea cererii, va costa 260 de lei. Pentru cei care doresc să înregistreze căsătoria în regim urgent, în decurs de o zi, costul se va reduce de la 5.600 lei la 5.460 lei.

Buletinele de identitate pot fi acum obținute într-un interval de timp mai scurt. Astfel, în loc de 30 de zile, buletinul va fi eliberat în 20 de zile, la același preț de 130 de lei; în loc de 15 zile, vor fi 10 zile, dar la preţ de 260 de lei, cu 60 de lei mai scump, iar în decurs de o zi sau cinci zile – tariful rămâne neschimbat.

foto: stiri.md

img21004681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!