ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Cahul şi Ungheni a fost lansată o campanie de promovare a egalității de gen

12:37 | 01.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Douăzeci şi patru de localități din raioanele Ungheni și Cahul vor promova egalitatea de gen și vor sensibiliza publicul cu privire la violența în bază de gen, prin intermediul unui proiect dedicat artei murale (graffiti), susținut de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

„Ne dorim să comunicăm societății despre cât de important este să raportezi violența, să combați stereotipurile pe bază de gen și să sensibilizăm publicul privind egalitatea de gen. Pe lângă sesiuni online și școli de vară, tinerii și tinerele din localitățile din Ungheni și Cahul vor picta 24 de murale, care vor transmite mesajul că noi împreună putem realiza egalitatea, inclusiv prin intermediul artelor sociale”, a menționat Polina Panainte, managerul proiectului EVA, organizatorul campaniei.

Proiectul va conține o serie de ateliere practice de artă vizuală (pictură stradală (graffiti) cu participarea tinerilor din raioanele Cahul și Ungheni), 22 de picturi murale create în spații publice, dar și două școli de vară la care vor participa tinere și tineri interesați de domeniul inovării sociale și artă, cu scopul de a reflecta prin artă problemele globale care necesită soluții urgente.

În 2020, Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women)  Moldova, în parteneriat cu Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a început implementarea proiectului EVA - „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană. Acesta are două obiective majore: promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin integrarea componentei de gen în politicile publice locale, dar și combaterea violenței domestice împotriva femeilor și copiilor. Proiectul va fi implementat în 24 localități din raioanele Cahul și Ungheni și va dura până în decembrie 2022. 

foto: UN Women Moldova

img21004686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!