ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a discutat cu reprezentanții sectorului vitivinicol

20:13 | 01.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi, în format online, cu reprezentanții sectorului vitivinicol din țară. Vinificatorii au vorbit despre problemele cu care se confruntă și au propus soluții, care pot fi puse în aplicare doar cu concursul unui guvern responsabil și interesat de dezvoltarea ramurii, informează MOLDPRES citând Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Printre cele mai frecvente subiecte abordate se numără necesitatea asigurării cu materie primă prin susținerea de către stat a creșterii suprafeței plantațiilor de soiuri noi de viță de vie; crearea unui sistem durabil de asigurări și întreprinderea altor măsuri pentru atenuarea impactului schimbărilor climatice; creșterea subvențiilor și asigurarea accesului la surse ieftine de finanțare; construirea sistemelor de irigare”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului i-a asigurat pe vinificatori că va aborda aceste subiecte cu următorul Guvern. „Am stabilit că statul trebuie să contribuie mai mult, inclusiv prin misiunile sale diplomatice, la promovarea peste hotare a produselor moldovenești și am promis că voi solicita acest lucru de la instituțiile responsabile”, a subliniat președintele țării.

foto: presedintie.md

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!