ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitatea Tehnică s-a clasat pe primul loc într-un top internaţional de citări ştiinţifice

09:45 | 02.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) deține întâietatea la nivel național în clasamentul citărilor de publicații științifice Webometrics – „TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles”, transmite MOLDPRES.

Cu 13 128 de citări la activ, conform clasamentului Webometrics (din numărul total de peste 58 000 de citări ale Universităţii Tehnice a Moldovei), UTM ocupă o nișă importantă în biblioteca de materiale academice şi publicaţii ştiinţifice – platforma Google Scholar, în clasament fiind înregistrate doar patru instituţii de învăţământ superior din ţară: Universitatea Tehnică a Moldovei; Universitatea de Stat din Moldova; Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”; Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi.  

„Includerea UTM în acest ranking global al citărilor de publicații științifice este o realizare importantă, acesta fiind folosit drept criteriu prioritar în realizarea Top Webometrics al universităților anual, în lunile ianuarie şi iulie, iar clasamentul citărilor de pe această platformă include cca 5000 de instituții de învățământ superior din întreaga lume și urmărește evaluarea activității de cercetare științifică a acestora”, susţin surse de la UTM.

Topul Google Academic este realizat de „Webometrics Ranking of World Universities”, la inițiativa Cybermetrics Lab – un grup de cercetare al Consiliului Superior de Investigații Științifice al Ministerului Științei și Inovării din Spania – Consejo Superior de Investigaciones Científicas, căruia îi aparține și inițiativa lansării prestigiosului top Webometrics Ranking Web of Universities, iar Google Scholar reprezintă un motor de căutare ce livrează versiuni digitale ale publicațiilor științifice în volum text-integral: articole, cărți, manuale emanate din mediul academic și de cercetare. 

foto: UTM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!