ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Dondușeni au fost finalizate două proiecte de mediu

10:54 | 05.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Două proiecte de mediu, finanțate din bugetul statului prin Fondul Ecologic Național, au fost finalizate recent în raionul Dondușeni, transmite MOLDPRES.  

Primul este un proiect, în cadrul căruia au fost construiți circa 13 km de apeduct, a fost instalat un turn de apă, un rezervor de apă, 16 cămine de vizite, o stație de pompare și a fost amenajată o zonă sanitară.

Proiectul "Rețele de alimentare cu apă a satului Dondușeni", cu o valoare totală de circa 6,1 milioane de lei, a fost realizat în şase luni, iar ca urmare, patru sute de familii din localitate au fost conectate la apeduct și beneficiază de apă potabilă la robinet.

Al doilea program de mediu este în satul Plop, același raion. Datorită proiectului "Aprovizionarea cu apă și canalizare a satului Plop", circa 1500 de locuitori beneficiază de acces la sistemul de apă și canalizare.

În cadrul proiectului au fost construite 21 303 metri de rețele de apeduct; 20 cămine de vizite (sistem "cover"); o sondă cu o capacitate de 9 m3/h; un turn de apă; o statie de pompare; 2 km rețele de canalizare, la care au fost conectate instituțiile social - culturale/școala, grădinița, primăria etc., și o stație de epurare.

Valoarea totală a investiției a constituit circa 12,5 milioane de lei. Din suma totală, circa 11 milioane de lei au fost alocați din Fondul Ecologic Național, iar restul banilor a constituit contribuția localnicilor.

foto: MADRM

img21004782

img21004782

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!