ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost semnat un acord adiţional pentru finanţarea unui apeduct în Regiunea Centru

13:50 | 06.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor a semnat Acordul adițional de implementare cu Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru pentru proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală, faza II”, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat în conformitate cu prevederile Acordului suplimentar de finanțare și Acordului de Grant, încheiate la 12 ianuarie 2021, între Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), Republica Moldova şi ADR Centru.

Ministerul Finanțelor, în calitate de recipient în numele Republicii Moldova, va pune la dispoziție ADR Centru suma contribuției financiare adiționale pentru implementarea proiectului, în valoare de zece milioane de euro.

Scopul proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală, faza II” constă în îmbunătățirea condițiilor de trai ale populației prin minimizarea riscurilor pentru sănătate și utilizarea eficientă a resurselor naturale prin dezvoltarea/extinderea serviciilor de alimentare cu apă în cinci localități rurale şi conectarea acestora la apeductul Chișinău–Strășeni–Călărași. De asemenea, Acordul prevede oferirea serviciilor de consultanță ADR Centru, precum și servicii de expertiză pentru sprijinirea operatorilor de apă din raioanele Strășeni și Călărași în extinderea zonei de aprovizionare și în procesul de restructurare.
 
Prin această finanţare suplimentară, bugetul total al proiectului ajunge la 25 de milioane de euro, asistență nerambursabilă acordată de Executivul german în cadrul cooperării bilaterale prin intermediul Înțelegerii dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Germaniei privind cooperarea financiară pentru perioada 2019-2020 încheiată în temeiul unei Hotărâri a Cabinetului de miniștri din august anul trecut.

foto: ADR Centru

img21004816

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!