ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul de excelență în viticultură și vinificație din Chișinău va avea un incubator de educație antreprenorială

12:34 | 07.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Elevii care își fac studiile la Centrul de excelență în viticultură și vinificație din Chișinău (CVVC) vor putea să învețe specificul unei afaceri în sectorul agricol, în cadrul unui incubator de educație antreprenorială. Instituția va dispune de propriul incubator datorită unui Acord de Grant în cadrul Proiectului Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID, transmite MOLDPRES.

Grantul cu o valoare totală de 358 mii de lei, va fi implementat până în luna iunie a anului viitor.  

Potrivit finanțatorilor, obiectivul este de a iniția un program  de mentorat și coaching pentru un grup de 10-15 persoane, care vor fi instruite în domeniul antreprenorial. De asemenea, se dorește fortificarea capacităților CVVC pentru asigurarea continuității incubatorului de educație antreprenorială și dezvoltarea acestuia drept o platformă de instruire în inițierea unei afaceri sau recalificare pentru antreprenorii din sectorul agricol.

Astfel, în cadrul modulelor de instruire, participanții vor învăța cum să planifice o afacere, cum să își înregistreze compania și să gestioneze capitalul uman, să gestioneze financiar afacerea, vor învăța elemente de finanțare, marketing, comunicare și negociere în afaceri etc.

Elevii vor învăța și vor obține experiență de la experți, dar și companii private din domeniul agrar, horticol și vitivinicol.

Incubatorul de educație antreprenorială va fi amenajat şi pentru desfășurarea conferințelor, seminarelor, atelierelor de lucru, meselor rotunde tematice. 

foto: CVVC

img21004853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!