ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

România va dona 100 mii doze de vaccin Pfizer BioNTech Republicii Moldova

12:41 | 08.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Guvernul de la București a adoptat, în şedinţa de astăzi, o hotărâre privind donarea a peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova şi a peste 10.000 Georgiei. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul României, Florin Cîţu, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, ajutorul umanitar pentru Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin Pfizer BioNTech împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Pentru Georgia - acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca", a spus Cîțu.

El a menţionat că transportul dozelor de vaccin va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne de la București, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sau de Ministerul Apărării Naţionale.

Până în prezent România a donat Republicii Moldova peste 400 mii doze de vaccin anti-COVID.

foto: Digi24

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!