ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a mulțumit autorităților de la București pentru donația de vaccin

13:49 | 08.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Mulțumesc autorităților române pentru faptul că, de fiecare dată, au răspuns rapid și prin acțiuni concrete la solicitările de a ajuta Republica Moldova. Declarația a fost făcută de șeful statului, Maia Sandu, după decizia Executivului de la București de a dona țării noastre 100 620 de doze de vaccin marca Pfizer-BioNTech, comunică MOLDPRES.

„O veste foarte bună ne-a venit de la București: în urma discuției pe care am avut-o, acum câteva săptămâni, cu Prim-ministrul Florin Cîțu, Guvernul României a decis să mai doneze Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva Covid-19. Donația anunțată astăzi constituie 100 620 de doze marca Pfizer-BioNTech”, a spus Sandu.

Astfel, cantitatea totală de vaccin, pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni, depășește cifră de 500 de mii de doze.

„Astăzi avem vaccin pentru toată lumea și îi îndemn încă o dată pe toți cetățenii să se vaccineze - doar astfel vom putea evita riscul revenirii în forță a pandemiei”, a conchis șeful statului.

Începând cu data de 2 martie și până astăzi în Republica Moldova au fost administrate 763 927 doze de ser anti-COVID.

foto: Președinție

img21004888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!