ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi este ultima zi în care mai poate fi făcută agitație electorală

09:40 | 09.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Astăzi este ultima zi în care concurenții electorali mai pot face agitație electorală. În ziua precedentă alegerilor, dar şi în ziua scrutinului, agitația electorală este strict interzisă, fiind declarată „ziua tăcerii”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Codului Electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. Astfel, în aceste zile nu se permite desfășurarea, reflectarea activităților, materialelor cu tentă de agitație electorală şi nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în și din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali şi cetățeni constituie contravenție administrativă şi se sancționează cu amendă de la 10 la 20 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, şi cu 40 la 50 de unităţi convenţionale aplicată candidatului electoral.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor participa 23 de concurenți electorali.

img21004899

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!