ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Letonia va dona un lot de vaccin Republicii Moldova

10:28 | 09.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Letonia va dona un lot de vaccin Vaxzevria Republicii Moldova, în sprijinul luptei împotriva răspândirii COVID-19 și pentru creșterea numărului zilnic de vaccinări, se arată într-un anunț al Ambasadei Letoniei la Chișinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Moldova urmează să primească serul AstraZeneca ca parte a primului pachet de donații, realizat pe bază bilaterală.

În această săptămână, Guvernul Letoniei a luat decizia de a dona 165 600 de doze de vaccin în cinci țări: Moldova, Georgia, Albania, Muntenegru și Kenya. Destinatarii vaccinurilor au fost selectați în baza priorităților politicii externe ale Letoniei.

Ieri, Guvernul de la București a adoptat o hotărâre privind donarea a peste 100 mii de doze de Pfizer BioNTech, Republicii Moldova.

foto: pharmaceutical-technology.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!