ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În acest sfârșit de săptămână se așteaptă temperaturi generoase, fără ploi

15:41 | 09.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Maxime termice de până la 33 de grade Celsius, fără ploi, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfârșit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, sâmbătă, 10 iulie, în toată țara se așteaptă între 28-33 grade Celsius, ziua, şi 15-20 de grade, noaptea.

Aceleași tendințe meteorologice se vor menține duminică şi luni, însă de marți, 13 iulie, revin temperaturile caniculare de peste 34 grade Celsius şi ploile însoțite de descărcări electrice.

În perioada de referință, se așteaptă cer variabil, preponderent senin şi însorit.

Potrivit datelor observațiilor multianuale, luna iulie în Republica Moldova este cea mai caldă lună din an. Temperatura medie lunară a aerului constituie în teritoriu de la +19ºC la nord până la +22ºC în sud. Cea mai răcoroasă lună iulie pentru toată perioada de măsurători instrumentale a fost în anul 1979, când temperatura medie lunară a aerului s-a încadrat între +16,5ºC (Briceni) şi +18,9ºC (Cahul). Cea mai caldă lună iulie a fost în anul 2012, când temperatura medie lunară a oscilat între +23,7ºC (Briceni) și +26,7ºC (Dubăsari, Comrat).

foto: goodto.com

img21004918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!