ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” și-a exercitat dreptul la vot

12:51 | 11.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI”, Renato Usatîi și-a exercitat dreptul la vot în München, Germania, relatează MOLDPRES.

Într-un comunicat emis de formațiune se spune că Usatîi a votat pentru ”resetarea statului”.

“Am votat pentru ca la următorul scrutin cetățenii care se află în diasporă să poată vota alături de copii și părinți, fiind în R. Moldova. Am votat pentru votul electronic, pentru votul prin poștă, pentru planul de modernizare a țării, pentru reanimarea școlilor profesional-tehnice, am votat pentru a face regulă în bugetul de stat”, a spus Usatîi.

El a menționat că a ales să voteze în Germania pentru a fi mai aproape de diasporă. ”Am votat alături de cei care și-au lăsat copiii nu ca să meargă în excursii, ci de nevoie”, a rezumat Usatîi.

Astăzi, 11 iulie, cetăţenii Republicii Moldova aleg noua componenţă a Legislativului ţării, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. La scrutin participă 23 de concurenţi electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale şi un candidat independent.

Pentru validarea alegerilor este nevoie de prezența la urne a cel puţin o treime din alegătorii înscriși în listele electorale.

foto: unimedia.info

img21004954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!