ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Apicultorii din UTA Gagauz-Yeri au inventat un sistem inedit pentru adăparea albinelor

12:50 | 12.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Apicultorii din UTA Gagauz-Yeri au elaborat o tehnologie inedită pentru adăparea albinelor. Aceştia susţin că asemenea sistem este primul în lume, transmite MOLDPRES cu referire la presa din regiune.

Potrivit omului de afaceri Igor Ganea, care se ocupă de instalarea prisăcilor industriale în autonomie, aceasta este o noutate în domeniu, care a început să fie utilizată şi în alte state, unde businessmanul are afaceri.

„Demult ne frământa ideea să inventăm un sistem care să le permită albinelor acces liber şi uşor la apă, însă colaboratorii din UTA Găgăuzia au propus o soluţie foarte simplă, dar eficientă, folosind cheramzitul”, a spus Igor Ganea pentru gagauzinfo.md.

„Acest material se ţine la suprafaţa apei, albina se aşează şi nu se duce la fund, astfel ea are mereu acces la apă. Nimeni până acum nu s-a gândit la aşa ceva. Tot ce e genial – e simplu”, a explicat antreprenorul.

În prezent, această tehnologie este folosită şi în alte ţări.

Prisaca industrială din autonomia găgăuză este amplasată pe o suprafaţă de 500 de hectare şi se află în satul Copceac.

foto: gagauzinfo.md.

img21004981

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!