ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS și-a anunțat prioritățile după scrutinul parlamentar

12:57 | 12.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Președintele interimar al PAS, Igor Grosu a anunțat astăzi prioritățile formațiunii după victoria la alegerile parlamentare anticipate. El a menționat că partidul are deja pregătită o garnitură guvernamentală și este gata să numească un nou executiv, comunică MOLDPRES.

În cadrul unui briefing, Grosu a precizat că este mândru de rezultatul PAS și a ținut să mulțumească celor aproape 1 milion 500 de mii de cetățeni care au ieșit la vot.

“Așteptăm validarea alegerilor de Curtea Constituțională și ne dorim cât mai curând să înceapă activitatea noul Parlament. Avem pregătită garnitura guvernamentală și suntem gata să numim un nou executiv și să prezentăm public un plan de guvernare pentru următorii patru ani”, a spus Grosu.

El a adăugat că PAS și-a stabilit deja câteva priorități pentru următoarea perioadă. “În primul rând - curățarea justiției și lupta cu corupția, astfel încât procurorii și judecătorii corecți să aibă undă verde la recuperarea miliardului furat, confiscarea averilor hoților și schemacilor, stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe la spatele cetățenilor de rând. A doua prioritate va fi atragerea investițiilor și fondurilor europene. Noul Guvern va asigura utilizarea corectă a ajutorului de 600 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană pentru recuperare economică, dar și a altor fonduri și investiții ca să demarăm proiecte de infrastructură majore și să generăm revigorare economică, crearea locurilor de muncă și oportunităților pentru investiții. Țara trebuie ridicată economic, ca să putem asigura un trai demn pentru fiecare. În acest sens, reiterăm angajamentul nostru de a majora pensia minimă la 2.000 de lei, ca să compensăm pentru cei mai afectați de creșterile de prețuri. O a treia prioritate trebuie să fie schimbarea modului de funcționare a instituțiilor statului. Cheltuim prea mulți bani pe instituții care nu își fac treaba. Atât Guvernul, cât și instituțiile subordonate Parlamentului vor trece printr-un audit, atât financiar, cât și funcțional”, a rezumat Grosu.

Șeful PAS a precizat că formațiunea sa va continua să supravegheze cu atenție procesul post-electoral.

Datele Comisiei Electorale Centrale arată că după procesarea a 99,53% dintre procesele-verbale de la alegerile parlamentare anticipate, PAS ar acumula 52,60% din voturi (63 de mandate).

img21004987

img21004987

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!