ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de primar al municipiului Bălți

15:54 | 12.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, și-a anunțat demisia din funcție și din cea de președinte al partidului "Partidul Nostru", transmite MOLDPRES.

Într-un briefing de presă, Usatîi a declarat: „Oamenii din Bălți vor politică, nu și lucruri concrete, iar acest fapt a fost demonstrat la alegerile parlamentare anticipate care au avut loc ieri. Le dau posibilitate politicienilor să-și arate potențialul. Arătați ce puteți, noi am arătat ce putem face. Nu vreau să se vorbească că Usatîi se ține de funcții”.

Edilul a precizat că mâine, 13 iulie, pleacă în concediu, iar după aceea își va da demisia din funcția de primar de Bălți. Usatîi susține că nimeni din echipa sa nu va candida la alegerile pentru funcția de primar al orașului și a îndemnat reprezentanții altor formațiuni politice să își pregătească candidații pentru alegerile locale anticipate care se vor desfășura în municipiul Bălți.

Decizia a fost luată după ce ieri Blocul electoral „Renato Usatîi” nu a trecut pragul electoral, acumulând doar 4,10%. Potrivit legislației, blocurile electorale devin eligibile pentru locuri în legislativ dacă depășesc pragul de 7 la sută.

foto: tv8.md

img21004995

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!