ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

17:32 | 12.07.2021 Categorie: Comunicate

Reabilitarea drumului național R6 Chișinău – Orhei - Bălți desfășurată pe o lungime de circa 30 de km – discutată în cadrul unei întrevederi cu antreprenorul 

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. În cadrul unei întrevederi a conducerii Administrației de Stat a Drumurilor cu antreprenorul ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. s-a discutat referitor la implementarea contractelor privind reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sângerei și segmentului Prepelița - Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți. 

Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi și înregistrează un progres de execuție de peste 20%. 

În prezent, antreprenorul  execută lucrări de așternere a stratului de binder și stratului reciclat, construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, reabilitare a podurilor și podețelor, amenajare a intersecțiilor și acceselor la proprietăți. 

“Proiectul de reabilitare a traseului național R6 are ca obiectiv asigurarea circulației fluide, în condiții de siguranță și eliberarea traseelor locale de traficul mașinilor de mare tonaj. Conlucrăm cu antreprenorul pentru a ne asigura că lucrările sunt executate calitativ și în termenii stabiliți contractual”, a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop. 

Contractele încheiate pentru reparația drumului național R6 includ lucrări de reconstrucție a sistemului rutier existent, reabilitare a 10 poduri, construcție a podețelor, consolidare și stabilizare a terasamentului pentru prevenirea alunecărilor de teren în regiunea de ocolire a orașului Sângerei, instalare a 605 indicatoare rutiere și aplicare a marcajului rutier corespunzător. 

Lucrările de reabilitare a celor două loturi au o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul Programului din Sectorul Drumurilor. 

Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale până în luna martie a anului 2022.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!