ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 13 mii de persoane au solicitat ambulanța în ultima săptămână

08:54 | 13.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. În perioada 5-11 iulie, la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 13306 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, cele mai frecvente solicitări au fost urgențele cardiovasculare – 2251, urmate de 1855 de persoane cu urgențe neurologice și 1747 de cetățeni cu boli respiratorii.

La Serviciul de Urgență au mai apelat 138 de persoane cu maladii infecțioase, 65 cu urgențe toxice și trei pacienți care au primit insolații de gradul I și II. Echipele de medici au intervenit și în cazul a 32 de intoxicații cu medicamente, 14 în urma consumului exagerat al alcoolului și două cazuri de intoxicație cu ciuperci.

Intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 98 de persoane, care au suferit în urma accidentelor rutiere.

foto: ambulanta.md

img21005011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!