ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală se va desfășura prima ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău"

09:20 | 13.07.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. În perioada 14-17 iulie, în capitală se va desfășura prima ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău", transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei Chișinău, proiectul este dedicat aniversării a 585-a de la prima atestare documentară a capitalei și va include diverse activități cultural-artistice: expoziții și mese rotunde tematice, întâlniri cu scriitorii, recitaluri cu diverse genuri de muzică (ușoară, clasică, populară, folclor, jazz, etno jazz etc.).

În cea de-a treia zi a festivalului, pe 16 iulie, Primăria Chișinău va organiza Conferința online „Chișinău-585 de ani - un oraș între trecut și viitor", cu participarea a 82 de edili ai orașelor înfrățite și partenere ale capitalei.

În cadrul aceluiași Festival sunt prevăzute proiecții de film, competiții la șah, dame, table, expoziții de artă cu vânzare, târguri ECO ale producătorilor autohtoni, organizarea rutieri turistice „Chișinăul de astăzi și de altă dată" etc.

Evenimentele incluse în program sunt organizate de Direcția Cultură, în conlucrare cu preturile de sector și Direcția generală economie, comerț și turism.

Acestea se vor desfășura în diverse locații, inclusiv în parcurile din oraș, în Scuarul „Mihai Eminescu", în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", pe scările de granit din Parcul „Valea Morilor”, în preajma fântânilor arteziene, pe strada pietonală Eugen Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, la filialele Bibliotecii Municipale „ B. P. Hasdeu", la Muzeul Orașului, la Cinematograful Patria Loteanu.  

foto: facebook.com

img21005013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!