ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OSCE: Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie au fost corecte

09:41 | 13.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Misiunea de observatori OSCE/ODIHR a recunoscut corectitudinea desfășurării alegerilor parlamentare anticipate, transmite MOLDPRES.

Șeful Misiunii, Tamás Meszerics, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie au fost corecte, bine administrate, competitive, iar libertățile fundamentale în mare măsură au fost respectate.

Potrivit lui Meszerics, cadrul legislativ a fost favorabil pentru desfășurarea alegerilor într-un mod corect și democratic. Oficialul internațional a menționat că legislația electorală moldovenească mai are însă nevoie de rectificări. „Este nevoie de o mai bună gestionare a contestațiilor și a procesului de supraveghere a finanțării campaniei electorale”, a subliniat Meszerics.

Concluzia generală a misiunii de observatori din partea OSCE/ODIHR a fost că alegerile s-au desfășurat într-un mod corect și democratic.

foto simbol

img21005014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!