ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi bărbați au fost reținuți de ofițerii CNA în dosarele cu permise de conducere

11:22 | 13.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Doi bărbați, printre care un angajat al Secției calificare a conducătorilor auto a municipiului Chișinău din cadrul Agenției Servicii Publice, au fost reținuți de CNA în cadrul unui dosar care vizează o schemă de corupție cu permise de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național Anticorupție /CNA/, funcționarul ASP i-ar fi promis bărbatului reținut să-l ajute să susțină probele pentru obținerea permisului de conducere, fără ca persoana să dețină cunoștințele necesare. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 800 de euro mită.

În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat câteva telefoane mobile, care vor fi examinate pentru identificarea eventualelor urme ale infracțiunii. De asemenea, de la domiciliul angajatului ASP a fost ridicată o substanță de origine vegetală de culoare verde cu miros specific de marijuana.

La începutul anului curent, CNA şi procurorii au documentat o schemă de corupție, prin intermediul căreia erau eliberate fraudulos permise de conducere. Circa 100 de persoane ar fi obținut permise, fără a fi evaluate, iar pentru aceasta ar fi plătit sume cuprinse între 500 şi 2000 de euro unor angajați ai Agenției Servicii Publice şi unor intermediari. În prezent, mai multe persoane sunt cercetate penal pentru trafic de influență, corupere activă şi pasivă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi bărbați reținuți riscă amendă penală, până la 7 ani de închisoare și privarea de dreptul de a exercita anumită activitate pe o perioadă de timp.

foto: zdg.md

img21005020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!