ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție și un subaltern ar putea ajunge pe banca acuzaților

11:31 | 13.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat astăzi că a finalizat urmărirea penală în dosarul VENTO, iar fostul șef al Procuraturii Anticorupție și subalternul său fac cunoștință cu probatoriul, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, cei doi conducători ai Procuraturii Anticorupție sunt acuzați pentru patru capete: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”VENTO”.

La finele anului trecut, frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării ”VENTO", au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018, aceștia au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă. Numele fraților Borș se regăsește în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!