ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Impactul poluării mediului asupra urșilor panda a scăzut semnificativ

12:32 | 13.07.2021 Categorie: Externe

Beijing, 13 iul. /MOLDPRES/. Presa chineză anunță că datorită ameliorării semnificative a mediului din habitatele urșilor panda, numărul lor a trecut de 1.800 în China, iar gradul de amenințare la adresa acestora a scăzut de la „pe cale de dispariție” la „risc de dispariție”. Acest lucru este confirmat de directorul pentru protecția mediului ecologic din cadrul Ministerului Mediului, Cui Shuhong, transmite MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

În ultimele luni, în diferite localități chineze au apărut incidente în care animale sălbatice s-au apropiat de așezări umane. De pildă, o balenă a lui Bryde, aflată sub protecția națională de gradul I, a apărut în Golful Dapeng din coasta orașului Shenzhen, din cauza hranei abundente din zona maritimă. Sâmbăta trecută, un tigru manciurian a fost depistat în apropierea unui sat din Heilongjiang. Pentru a asigura securitatea oamenilor, autoritățile locale au instalat 40 de camere cu infraroșu în zonele forestiere, în care tigrii manciurieni își fac apariția.

Mai mult de 25 la sută din suprafața teritoriului chinez se află sub protecția ecologică națională. În 332 de zone de protecție acvatică din bazinul Fluviului Yangzi este interzis pescuitul.

foto: fnf-europe.org

img21005023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!