ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat un proiect de admitere online în învățământul profesional tehnic

15:46 | 13.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat proiectul pilot Modulul eAdmitere în învățământul profesional tehnic în cadrul Sistemului Informațional de Management în Educație, transmite MOLDPRES.

Scopul organizării concursului de admitere online este de a contribui la reducerea timpului efectiv de depunere a dosarului de către candidați, eficientizarea activității Comisiilor de admitere, structurarea clară și unică a informației privind procesul de admitere, reducerea timpului de aprobare a rezultatelor concursului de admitere și transparența acestora, precum și accesul rapid la datele și informațiile din sistem.

Modulul va fi exploatat în cadrul concursului de admitere, sesiunea 2021, iar în faza de pilotare a sistemului vor fi implicate şapte instituții de învățământ profesional tehnic: Centrul de excelenţă în energetică şi electronică; Centrul de excelenţă în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul; Centrul de excelenţă în transporturi; Colegiul „Iulia Haşdeu” din Cahul; Colegiul Politehnic din Bălţi; Instituția Publică Colegiul „Alexei Mateevici” din Chişinău; Școala Profesională nr.5, mun. Bălți.   

Modulul respectiv a fost dezvoltat în cadrul proiectului ShiftEdu ”Competențe digitale pentru angajare în economia modernă” de către compania „Cristalion-Plus”, implementat de C.E. PRO DIDACTICA, cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, prin intermediul Programului de Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare. Proiectul are drept obiectiv integrarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale (TIC) în învăţământul profesional tehnic, prin: sporirea suportului acordat managerilor, îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice, dezvoltarea conţinutului digital pentru anumite meserii şi specialităţi, dotarea corespunzătoare a instituţiilor, pentru realizarea unui proces educaţional de calitate.

Implementarea Modulului eAdmitere face parte din procesul de modernizare și digitalizare a învățământului profesional tehnic.

foto: MECC

img21005036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!