ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Blocul electoral „Renato Usatîi” a fost avertizat de către Comisia Electorală Centrală

09:47 | 14.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a avertizat Blocul electoral „Renato Usatîi” pentru admiterea depășirii plafonului donațiilor în contul ”Fondul electoral”, în cadrul recentelor alegeri legislative, transmite MOLDPRES.

În ședința extraordinară de astăzi a autorității electorale centrale, aceasta a luat act de informațiile cuprinse în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, prezentate la situația din 2 iulie curent, a 19 concurenți electorali.

Este vorba de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidul Acțiunii Comune - Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul „Șor”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Unității Naționale, Partidul „Democrația Acasă”, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidul Alianța ”Pentru Unirea Românilor”, Partidul „Noi”, Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii și Dreptății, Partidul „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul Oamenilor Muncii și Partidul Schimbării.

Urmare examinării rapoartelor, CEC a avertizat Partidul „Noi” asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale.

În același timp, autoritatea electorală centrală a avertizat Blocul electoral „Renato Usatîi” pentru admiterea depășirii plafonului donațiilor în contul ”Fondul electoral” în numerar de către persoanele fizice și juridice și a mijloacelor financiare proprii.

img21005045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!