ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În prima jumătate de an, Fiscul a înregistrat circa nouă mii de contracte de locațiune

11:25 | 14.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat că, în perioada ianuarie – iunie 2021, au fost înregistrate 8 612 contracte de locațiune/chirie. De asemenea, urmare a acțiunilor întreprinse de angajații Fiscului, au fost identificate 3 069 de persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile, transmite MOLDPRES.

Potrivit SFS, pentru 448 de persoane fizice, care dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale, au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 483,2 mii de lei, penalități – 39,1 mii de lei și amenzi – 79,3 mii de lei.

În context, Serviciul Fiscal reiterează că, în conformitate cu Codul fiscal, subiecții impunerii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosință (locațiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Persoanele menționate sunt obligate, în termen de trei zile de la data încheierii contractului, să-l înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

foto: SFS

img21005050

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!