ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia și SUA au poziții comune față de schimbările climatice

17:04 | 14.07.2021 Categorie: Externe

Moscova, 14 iul. /MOLDPRES/. În cadrul întrevederii lui Vladimir Putin cu emisarul special american pentru climă John Kerry, șeful statului rus a menționat că Rusia și SUA împărtăşesc "interese comune" cu privire la schimbările climatice, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

"Problema legată de schimbarea climatică reprezintă unul din domeniile în care Rusia şi Statele Unite au interese comune şi abordări similare", a subliniat preşedintele rus într-un comunicat publicat de Kremlin miercuri.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin "acordă o mare importanţă" realizării obiectivelor acordului climatic de la Paris, pronunţându-se pentru un 'dialog depolitizat' pe această problemă.

John Kerry a invitat la dezvoltarea unei cooperări cu Moscova cu privire la schimbările climatice în cadrul unei întâlniri luni cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Fiind unul dintre principalii producători de petrol şi gaze pe piaţa mondială, Rusia şi-a asumat o serie de angajamente în ultimii ani, sugerând că ia în serios schimbările climatice, pe fondul creşterii incendiilor forestiere în fiecare vară în Siberia şi al topirii permafrostului, ceea ce pune în pericol mai multe oraşe din zona arctică.

Preşedintele Putin a declarat anterior că Rusia trebuie să se adapteze la schimbările climatice şi a ordonat crearea unei industrii de reciclare a emisiilor de carbon.

Salvarea Planetei de la dezastrul ecologic reprezintă unul dintre puţinele domenii în care SUA şi Uniunea Europeană şi-au declarat disponibilitatea de a se angaja într-o cooperare cu Rusia, într-un context de tensiuni permanente.

foto: tuk.md

img21005075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!