ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zinaida Greceanîi a mulțumit șefilor instituțiilor parlamentare naționale și internaționale pentru participare la monitorizarea alegerilor

17:00 | 14.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a transmis mai multe mesaje de mulțumire Președinților instituțiilor parlamentare sau interparlamentare care și-au delegat misiuni pentru monitorizarea alegerilor legislative anticipate în țara noastră din 11 iulie curent, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Mesaje au fost transmise Valentinei Matvienko, Președintele Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Președintele Adunării Federale a Federației Ruse; lui Veaceslav Volodin, Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse; lui Rik Daems, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei; lui Asaf Hajiyev, Secretar General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră; lui Tomasz Grodzki, Mareșal al Senatului Republicii Polone; Elżbietei Witek, Mareșal al Sejmului Republicii Polone; precum și lui Matteo Mecacci, Director al Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului.

Speakerul și-a exprimat ferma încredere că prezența echipelor de observatori internaționali la alegerile parlamentare anticipate a jucat un rol important în sporirea încrederii alegătorilor și în evaluarea legitimității procesului electoral.

”Misiunile internaționale de monitorizare a alegerilor constituie un element fundamental în exprimarea liberă și transparentă a voinței cetățenilor, precum și al respectării principiului obiectivității și corectitudinii, în conformitate cu standardele internaționale pentru alegeri democratice și transparente”, se menționează în mesaje.

Zinaida Greceanîi s-a arătat convinsă că schimburile de cunoștințe, experiență și bune practici în materie electorală contribuie plenar la promovarea valorilor democratice fundamentale și respectarea standardelor electorale internaționale.

foto: Parlament

img21005076

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!