ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Letonia vaccinarea cadrelor medicale și din educație va fi obligatorie

12:51 | 15.07.2021 Categorie: Externe

Riga, 15 iul. /MOLDPRES/. Guvernul leton a aprobat miercuri un proiect de lege prin care, începând din luna octombrie, angajații din instituțiile medicale, sociale şi de educație vor trebui să prezinte la locul de muncă un certificat de vaccinare, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

În plus, tot din 1 octombrie, în alte sectoare, angajatorii vor avea dreptul de a concedia salariații nevaccinați.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat de parlamentul de la Riga în câteva săptămâni.

Ca și în alte state est-europene, în Letonia, țară cu 1,9 milioane de locuitori, campania de vaccinare a avut un start lent.

La începutul lunii iulie, circa o treime din populație a primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

“Am discutat despre stimulente pentru a promova vaccinarea, avem în vedere începerea unei campanii de informare. Acest proiect de lege a fost elaborat şi cu scopul de a-i face pe oameni să-şi schimbe comportamentul”, a declarat prim-ministrul leton Krisjanis Karins.

Letonia a raportat mai mult de 138.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 2.500 de decese asociate de la începutul pandemiei.

foto: asia.nikkei.com

img21005101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!