ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca Națională a fost vernisată o expoziție de fotografii consacrată scriitorului Nicolae Dabija

06:37 | 16.07.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. O expoziție de fotografii cu genericul ”Doru-ni-i de Dumneavoastră...”, consacrată regretatului scriitor, publicist și poet Nicolae Dabija, de la nașterea căruia s-au împlinit pe 15 iulie 73 de ani, a fost inaugurată ieri la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, directorul instituției, a menționat că expoziția cuprinde peste 100 de fotografii, realizate de Eugenia Tofan, cercetător științific, șefa Serviciului de presă al Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), membru al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova (UJM) și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).Tot aici au fost prezentate și fotografii din colecția familiei Dabija.

Imaginile pot fi admirate în sala „Alexe Rău”, blocul principal al BNRM. Accesul în sălile Bibliotecii este permis doar după termometrie, obligatoriu cu mască de protecție.

Amintim că, în iunie, la BNRM, în colaborare cu Editura ”Tipo Moldova” din Iași și săptămânalul „Literatura și Arta” de la Chișinău, a fost lansată colecția de publicistică a lui Nicolae Dabija. Aceasta cuprinde 27 de volume cu peste 5 000 de articole referitoare la educația națională și editoriale din săptămânalul „Literatura şi Arta”, scrise timp de peste 30 de ani de către scriitorul și publicistul Nicolae Dabija.

Expoziția de la Biblioteca Națională va fi deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

img21005118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!