ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vladimir Putin a dat ordin guvernului să ajute Belarus să reziste în faţa sancţiunilor occidentale

08:59 | 16.07.2021 Categorie: Externe

Moscova, 16 iul. /MOLDPRES/. Preşedintele rus Vladimir Putin a dat ordin guvernului să ajute Belarus să reziste în faţa sancţiunilor impuse de Occident împotriva Minskului după represiunea declanşată împotriva oponenţilor regimului, în special în urma manifestaţiilor de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din Belarus în august anul trecut, potrivit Reuters, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a efectuat marţi o vizită în Rusia - aliatul său cel mai apropiat - pentru convorbiri cu şeful statului. Uniunea Europeană şi SUA au instituit o serie de sancţiuni împotriva Belarusului în ultimele luni, cele mai recente pentru deturnarea unui avion de linie Ryanair pentru a aresta un jurnalist de opoziţie care călătorea cu acest avion.

'Sprijin pentru Belarus pe fondul sancţiunilor asfixiante se află pe ordinea de zi, iar guvernului i s-au dat instrucţiuni şi el lucrează în acest sens', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

foto: tuk.md

img21005124

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!