ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat Hotărârea privind alocarea indemnizațiilor urmașilor personalului medical decedat de COVID-19

10:33 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 16 iulie, a publicat Hotărârea Executivului interimar privind alocarea mijloacelor financiare pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat de COVID-19, transmite MOLDPRES.

„Se alocă, din fondul de intervenție al Guvernului, 2,3 milioane de lei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice”, indică hotărârea Executivului.

Proiectul a fost elaborat în scopul susținerii familiilor personalului din instituțiile medico-sanitare publice de asistență medicală primară, asistență specializată de ambulatoriu, asistență medicală spitalicească, asistență medicală urgentă prespitalicească, servicii medicale de înaltă performanță, care a decedat în lupta cu COVID-19.

Banii vor fi direcționați pentru achitarea a 23 de indemnizații unice, destinate urmașilor personalului care a murit în lupta cu COVID-19.

Hotărârea a intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: monitorul.gov.md

img21005131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!