ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Chișinău a trecut la Codul verde de alertă în sănătate

10:50 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. În baza incidenței scăzute a COVID-19, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a stabilit gradul de alertă Cod verde în sănătate, dar a insistat pe obligativitatea purtării obligatorii în continuare a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, transmite MOLDPRES.

În contextul răspândirii la nivel mondial şi regional a tulpinilor noi şi a mutaţiilor virusului COVID-19, Comisia a decis menținerea purtării obligatorii a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane, în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea în aceste cazuri a distanţei fizice de minim un metru. 

Instituirea Codului verde de alertă în sănătate face posibilă relaxarea restricțiilor impuse sectorului HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele) și permiterea organizării taberelor pentru copii, cu prezența fizică, în regim  24/24. O condiție obligatorie pentru funcționarea taberelor este ca întreg personalul angajat să fie vaccinat cu ambele doze.

Anterior, în Chișinău a fost în vigoare Codul galben de alertă în sănătate.

img21005132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!