ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În stânga Nistrului vor fi elaborate tururi virtuale prin livezi

11:23 | 16.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Patru companii din stânga Nistrului, membre ale Asociației Dnestrovski Fruct, au inițiat procesul de elaborare a tururilor virtuale - un instrument care s-a dovedit a fi eficient pentru promovarea fructelor în condiții de pandemie. Activitatea este organizată în cadrul „Platformei de dezvoltare a capacităților de export ale producătorilor de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului”. Aceasta a fost creată de Asociațiile Moldova Fruct și Dnestrovski Fruct cu asistența Suediei și Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Iurie Diuță, producător de fructe de pe malul stâng al Nistrului și beneficiar al proiectului, promovarea este o verigă foarte importantă în activitatea pe care o desfășoară de 10 ani, elaborarea turului virtual îi va permite să prezinte livada sa și infrastructura post-recoltare clienților virtuali din lumea întreagă. „Pandemia a limitat drastic posibilitățile de a călători și a fi prezenți la expoziții și alte evenimente internaționale. Sperăm ca prin intermediul acestor tururi să le oferim cumpărătorilor șansa să ne viziteze virtual și să se convingă că sectorul de producere a fructelor din Moldova este în continuă dezvoltare”, a afirmat Iurie Diuță.

Crearea oportunităților de marketing pentru membrii săi este una dintre sarcinile de bază ale Asociației Moldova Fruct. Pentru anul 2021, Asociația a elaborat 11 tururi virtuale pentru producătorii de fructe care au fost utilizate cu succes în cadrul misiunilor de afaceri și tururilor ghidate virtuale.

„Cumpărătorilor li se oferă impresia că pot „păși” în livezile, podgoriile și facilitățile post-recoltare ale producătorilor și exportatorilor din Moldova. Am reușit pe această cale să discutăm cu un șir de cumpărători. Dorim în cadrul platformei să împărtășim această experiență cu producătorii de fructe din stânga Nistrului”, spune Iurie Fală, director executiv al Asociației Moldova Fruct.

Tururile urmează a fi finalizate în luna octombrie, după încheierea sezonului de recoltare a merelor.

foto: Moldova Fruct

img21005136

img21005136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!